duminică, 19 februarie 2012

Top 10 lucruri de facut la PARIS in timpul Turneului de Tenis Roland Garros

Parisul este un oras vizitat indiferent de anotimp. Ce să nu ratați dacă ajungeți la Paris? Depinde de gustul fiecăruia. Am putea spune Luvru sau Versailles, pentru cei care iubesc arta, cafenelele din cartierul latin pentru cei care vor să stea la o terasă, să citească o revistă, să ia o gustare, sau pur și simplu să ia pulsul Parisului. Ar mai fi Champs Élysées și Sena pentru cei care iubesc plimbările, fie pe jos, fie cu celebrele bateaux mouches.

Mai jos va prezentam 10 lucruri pe care trebuie sa le faceti daca ajungeti la Paris.
1. ARCUL DE TRIUMF – Este cel mai bun loc pentru a admira geometria intinsa a planului urban din Paris, conceput de către Napoleon al III-prefectul baronul Georges-Eugene Hausmann, care a distrus mahalalele oraşului medievale de a stabili bulevardele largi de astazi. Puteţi vedea, de asemenea, Turnul Eiffel în toata splendoarea sa de aici – e destul de aproape pentru a vă minuna de construcţia sa.




2. LE FUMOIR – restaurantull bar este situat la doar cativa pasi de Luvru. Cu un decor sic si discret in acelasi timp, acest local pare locul ideal pentru a va stabili planurile pentru a ataca obiectivele turistice ale oraşului, multe dintre ele aflate chiar in apropiere.
3. MUSEE DE L’ORANGERIE – se spune ca turistii care viziteaza aceste galerii revin cu siguranta si a doua oara. Museul adaposteste, printre altele si capodoperele lui Claude Monet ( (Water Lilies – Crini de apa), lucrare pictata în grădina artistului de la Giverny şi donata statului francez. Dupa ce va lasati fermecati de operele din camerele duble ovale ale acestui muzeu va puteti plimba prin Gradinile Tuilerie sau puteti hrani porumbeii de pe promenada din apropiere.
4. SHAKESPEARE AND COMPANY BOOKSHOP - Magazin original, bibliotecă, editura şi internat pentru scriitorii aspiranti, a fost prezentat si în memoriile lui Ernest Hemingway. In interior gasiti un numar impresionant de carti la mana a doua. Cand v-ati decis la o carte, o puteti rasfoi, in timp ce va relaxati la restarantul din apropiere, loc ai carui pereti sunt decorati cu titluri ale unor celebri autori, dintre care amintim pe Rousseau, Voltaire sau Verlaine.
5. INSTITUTUL LUMII ARABE – studiile arata ca aproximativ 7 milioane dintre locutorii Frantei au radacini arabe. Cladirea Institutului este considerata una dintre cele mai frumoase constructii contemporane din Paris.In interior se afla o colectie fascinanta de arta, inventie si desing din diferite perioade ale culturii arabe.
6. CENTRUL POMPIDOU – in cei 30 de ani de cand a fost infiinta, centrul Pompidou a reusit sa fie si galerie de arta si centru cultural. Colecţia sa de artă modernă şi contemporană, cu peste 50.000 de lucrări şi expoziţii temporare multiple, atrage mai mult de 6 milioane de vizitatori în fiecare an. Clădirea proiectata de Richard Rogers si Renzo Piano are in exterior tuburi şi structuri de diferite culori pentru a indica funcţia lor – albastru pentru aer conditionat, verde pentru instalatii sanitare, galben pentru energie electrică, roşu pentru ascensoare.
7. PARISUL NOAPTEA – Incheiati o zi obositoare de plimbari cu o seara intr-unul din numeroasele baruri – restaurante din centru sau la cabaretul Moulin Rouge, unde vă puteți petrece seara într-o atmosferă boemă, admirând celebrul french cancan.
8. PROMENADA MONTMARTRE – La prima vedere, cartierul Montmartre pare un loc trist si animat in acelasi timp, cu negustori de suveniruri.Puteti face o plimbare cu telecabina până la Basilique du Sacré-Coeur de Montmartre. In apropiere se afla si Cimitirul Montmartre, locul de odihnă ale avangardei vechi – Edgar Degas, Gustave Moreau sau Francis Picabia.
9. SHOPPING IN MARRAIS – pana in secolul 12 Marrais a fost pe rand piata si cartier evreiesc. Acum este recunoscut ca loc de cumparaturi, cu buticuri si ateliere de mestesugari.
10. DISTRACTIE LA DISNEYLAND – la numai 40 de minute de Paris va puteti intalni cu personajele din minunata lume a copilariei -Mickey Mouse, Minnie, Petter Pan, printi si printese.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu