miercuri, 22 februarie 2012

Nu ratati in Viena!

De la muzee la parcuri, de la palate la Prater, astazi vom arunca o privire la obiectivele turistice, care fac din capitala Austriei, un loc interesant pentru iubitorii de calatorii.



1. EXCURSIE LA PALATUL SCHONBRUNN - una dintre cele mai populare atracţii ale Vienei, acest palat generos a fost un punct turistic interesant inca din anul 1860, la scurt timp după sfârşitul monarhiei austriece. Nu ratati minunatele gradini cu flori ale palatului
 

2. VIZITA LA MUZEUL EVREIESC - acest muzeu de 10 de ani, spune povestea a evreilor din Viena printr-un amestec fascinant de expoziţii permanente şi temporare. Daca tot sunteti in zona, Muzeul de Teitelbaum are cafenea, pe care merita sa o vizitati pentru a servi o cafea mare si "cei mai buni covrigi din Viena". 

3. PETRECE CÂTEVA ORE LA PRATER - acest parc tematic are suficiente resurse de divertisment pentru a menţine dispozitia întreagii familii. Printre atractii se numara celebra Riesenrad - roata gigant Ferris, care a fost un punct central in filmul clasic Third Man dar si panorama din London Eye, cu vederi superbe ale oraşului garantate!

4. O CEAŞCĂ DE CAFEA VIENEZĂ - Viena este renumita pentru cafenelele sale, in special pentru Hawelka, situata chiar pe strada principală de cumpărături. Serviciul este rapid, iar locul , desi a fost renovat, pastreaza inca farmeculde aproximativ 100 de ani. Intrarea este atât de mic încât o puteti rata - dar intreband localnicii, acestia va vor spune imediat cum în care acest loc faimos!

5. MERGETI LA ZOO – puteti admira mai multe specii de pisici de mare, elefanţi şi primate. O întreagă serie de creaturi neobisnuite pot fi văzute aici, de la panda roşu la bizoni, porci spinoşi şi şacali. Incearca si vezi cel puţin una din cele mai multe sesiuni de hrana de animale, deschise pentru public în timpul zilei - verificaţi site-ul (www.zoovienna.at).

6. BUCURAŢI-VĂ DE UN TORT VIENEZ- cu dragostea sa pentru prăjituri, produse de patiserie şi toate tipurile de alte bunătăţi dulci, Viena nu este un oras pentru cei care sunt la dieta. Cu toate acestea, dacă ai de gand sa cedezi, nu există nici un loc mai bun pentru a face acest lucru decât la Hotel Sacher, ,,casa” celebrului Sacher Torte (un tort bogat in ciocolata).

7. VIZITAŢI JUDENPLATZ - face parte din suprafaţa oraşului evreiesc. Principalul punct de interes este memorialul Holocaustului, creat de designerul britanic Rachel Whiteread. Un muze ce se concentreaza asupra evreilor se află, de asemenea, aici.


8. VIZITA LA SHUL VIENEZ - Cladirea principala – sinagoga, adaposteste si birourile comunităţii evreieşti din Viena şi pe rabinul-şef. Trebuie sa aveti Ia paşaportul cu dvs. deoarece securitate este foarte severa


9. PLIMBARE ÎN JURUL STADTPARK – este un loc plăcut pentru plimbare, aici aflandu-se si faimoasa statuie de aur a lui Johann Strauss, un tribut adus celebrului artist austriac Hans Makart, precum şi atractive grădini de flori şi verdeaţă. Dacă te duci în vara, la capatul parcului este Café Maierei, unde adesea, se canta muzica live.

10. CUMPARATI-VA CHILIPIRURI VIENEZE- principalele străzi comerciale din centrul orasului sunt Kartnerstrasse si Graben, unde gasiti de la magazine de lux la magazine de ciocolată şi cafenele. 

Echipa ACTIV TOURS va recomanda si cateva evenimente care vor avea loc in lunile ce urmeaza la Viena:

 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu