vineri, 10 decembrie 2010

Dragoste la prima vedere: VERONA

Verona este unul dintre oraşele cele mai vechi şi frumoase ale Italiei. Situat în apropierea Lacului Garda, oraşul a avut întotdeauna o poziţie privilegiată, aflându-se în centrul celor mai importante rute naţionale şi internaţionale. O excursie la Verona te face să trăieşti emoţiile unor vremuri apuse, ale unui oraş care conservă şi astăzi valorile, deşi este în continuă dezvoltare. Shakespeare spunea ,,Nu există o altă lume în afara acestor ziduri'', expresie care caracterizează trăirile turiştilor. Insă zidurile ascund artă, cultură, istorie, încât e greu să cuprinzi în câteva cuvinte emoţiile pe care le trezeste în fiecare. Iar povestea tragică a iubirii dintre Romeo şi Julieta face din Verona destinaţia preferată pentru îndrăgostiţii din toate colţurile lumii.

În timpul lunilor de vară, vă puteţi plimba prin oraşul antic şi cu siguranţă nu puteţi rata o seară la Arena di Verona, a treia ca dimensiune de pe teritoriul Italiei (după Collosseo din Roma şi arena din Capua), situată chiar în centru. In Amfiteatrul roman, care altădată găzduia lupte de gladiatori sau aşa-zisele ,ludi' se pun în scenă spectacole impresionante, realizate de cei mai mari artişti din lume. Aşadar, o seară la Arena este de neuitat şi un motiv suficient pentru a face o excursie la Verona.
Aşa cum v-am obişnuit, ACTIV TOURS se gândeşte să vă facă vacanţele mai frumoase şi de aceea vă propune o săptămână la Verona, cu excursii opţionale la Venezia, un alt oraş special din Italia, dar şi la Parcul de distracţii Gardaland. 

Preţul pentru un pachet la Verona porneşte de la 485 EURO/ persoană. Dacă sunteţi hotăraţi să participaţi la un eveniment memorabil – spectacolul Aida- şi să vă număraţi printre cei 500.000 de melomani care trăiesc anual această experienţă muzicală în tribunele vechii arene de gladiatori trebuie doar să ne contactaţi. 

Iar pentru rezervările efectuate cu plata integral până la 31 ianuarie 2011, veţi beneficia de o reducere de 30 EURO/ persoană.

Prin acest articol ne propunem să facem un tur virtual al locurilor pe care voi, cei interesaţi le veţi vedea şi admira în perioada 8 – 13 iulie 2011.

O plimbare prin ,,oraşul iubirii'' este simplă şi distractivă, deoarece la tot pasul găseşti ceva interesant de văzut. Ne vom opri mai întâi în Centrul vechi, unde este situat Domul – Catedrala din Verona, construită în secolul 12, a cărui faţadă este acoperită cu o piatră cu nuanţe roz, denumită rosso di Verona. Complexul include şi bisericile Sant'Elena şi San Giovanni in Fonte, iar în apropiere se află biserica Sant'Anastasia. De aici se ajunge la Piazza delle Erbe, locul unde a fost forumul roman şi centrul istoric al oraşului, o zonă cu frumoase clădiri medievale. Priveliştea este dominată de inconfundabilul turn Torre dei Lamberti, de unde poţi vedea oraşul în toată splendoarea lui. Nu departe este Piazza dei Signori, unde se înalţă primăria – Palazzo del Comune şi unde se află statuia lui DanteAlighieri, care aminteşte de vizita poetului la familia Scaligeri. 
Verona, pe lângă toate clădirile vechi are şi o parte modernă. Mergând pe Via Mazzini, ajungeţi în Piazza Bra şi la celebra Arena, unde vara are loc binecunoscutul festival de operă. Primul spectacol de operă a avut loc în 1913, prima reprezentaţie fiind chiar ,,Aida'' de Giuseppe Verdi, pentru a marca trecerea a 100 de ani de la naşterea compozitorului (1813). Continuând pe Via Roma, descoperiţi Castelvecchio, un palat – fortareaţă aşezat pe malul râului Adige, care adăposteşte o minunată colecţie de artă.


Inevitabil veţi parcurge itinerariul poveştii lui Sheakespeare, vizitând locurile în care a evoluat iubirea imposibilă dintre Romeo si Julieta. Veţi recunoaşte Casa Julietei şi celebrul balcon după mulţimea de oameni dornici să patrundă în tainele acestui mit care s-a păstrat până azi. Foarte aproape este casa în care se presupune că a locuit Romeo. La câteva minute de mers pe jos este mormantul Julietei, situat lângă o veche mănăstire, loc vizitat de turiştii sentimentali veniţi din toate colţurile lumii. Verona se poate lăuda şi cu frumoasele poduri, unul dintre ele fiind Ponte Scaligero. 
Teatrul Roman, care datează din timpul lui Augustus şi Muzeul Arheologic sunt alte obiective turistice importante din Verona. Zona de sud-vest a oraşului este dominată de San Zeno Maggiore şi clopotniţa acesteia. Acest monument foarte vechi a fost ridicat în cinstea celui de-al optulea Episcop din Verona, patronul spiritual al oraşului.

Aşa cum spuneam la începutul articolului, cu ocazia acestei exursii la Verona vă puteţi relaxa la Gardaland, un loc magic unde veţi avea parte de distracţie şi adrenalină în acelaşi timp. Pe parcursul unei zile vă veţi putea bucura de cele 6 roller – coasters (Blue Tornado, Magic Mountain, Sequoia Adventure, Orto Bruco, Mammut, Fuga da Atlantide).
  
Odată ajunşi în Italia, nu puteţi pleca fără să mergeţi într-un alt oraş unic, Venetia, unde vă veţi plimba pe celebrul ,,Bulevard de Apă'', trecând pe sub Ponte degli Scalzi (Podul Carmeliţilor desculţi), Ponte Rialto (cel mai vechi pod de peste Canal Grande) şi Ponte dell' Accademia, în timp ce admiraţi numeroasele palate, dar şi edificii moderne aşezate pe mal. Nimic nu este mai romantic decât o plimbare pe canalele Veneziei, visul tuturor indrăgostiţilor. Pe lângă toate acestea, Venezia este recunoscută pentru Carnavalul care are loc în fiecare an, când strazile sunt pline de vizitatori mascaţi care iau parte la spectacole de operă, privesc cortegiile în costume de epocă sau admiră gondolele bogat impodobite. 

Excursia în Italia se va incheia cu o croazieră pe Lacul Garda, la bordul unui vapor. ACTIV TOURS vă recomandă şi o vizită la `Grotta Cascata del Varone` - o cascadă spectaculoasă pe care o puteţi admira din două puncte de observaţie: `Grotta Inferiore`, de unde veţi vedea porţiunea finală a cascadei, şi `Grotta Superiore`, aflată 40 de metri mai sus, de unde aveţi o privelişte completă asupra căderii de apă.
Descoperiţi Verona. Mergeţi şi participaţi la spectacolul Aida şi bucuraţi-vă de o experienţă unică. Detalii despre programul Aida la Arena din Verona găsiţi pe site-ul ACTIV TOURS.
Pentru că NOI ŞTIM CĂ VACANŢA DVS ESTE IMPORTANTĂ!
 

Un comentariu: