marți, 21 decembrie 2010

BARCELONA – templul lui Gaudi și al fotbalului

Barcelona este al doilea oraș din Spania, după Madrid, însă din punct de vedere turistic se află clar pe primul loc. Capitala Cataloniei are numeroase atracții de oferit turiștilor care aleg această destinație pentru a-și petrece vacanța.
Dacă doar obiectivele turistice nu vă conving să mergeți la Barcelona, ACTIV TOURS vă oferă câteva ocazii pentru a vizita acest oraș. Mai jos aveți o listă cu evenimentele care vor avea loc în 2011:


Meciurile echipei FC Barcelona în Primera Division:
 FC Barcelona - Atletico Madrid 6 februarie: preț de la 299 EURO/ persoana cu următoarele servcii incluse: 3 nopți cazare in perioada 04 - 07 februarie 2011; mic dejun; bilet partida de fotbal FC Barcelona - Atletico Madrid (categoria 4, loc pe scaun); transport avion; taxa de livrare a biletelor de meci la hotel
 FC Barcelona - Athletic Bilbao 20 februarie: tarif de la 309 EURO/ persoana. Pachetul include: 3 nopți cazare la GBB Hotel 4 Barcelona 4*, în perioada 18 - 21 februarie 2011; mic dejun; bilet partida de fotbal FC Barcelona - Athletic Bilbao (categoria 4, loc pe scaun); transport avion; taxa de livrare a biletelor de meci la hotel
 FC Barcelona - Getafe CF 20 martie: prețul pentru un pachet la acest meci pornește de la 309 EURO/ persoana și include 3 nopți cazare la GBB Hotel 4 Barcelona 4*, în perioada 18 - 21 martie 2011; mic dejun; bilet partida de fotbal FC Barcelona - Getafe CF (categoria 4, loc pe scaun); transport avion; taxa de livrare a biletelor de meci la hotel
FC Barcelona - Espanyol Barcelona: 8 mai: tarif de la 329 EURO/ persoana, cu următoarele servicii incluse: 3 nopți cazare, în perioada 06-09 mai 2011; mic dejun; bilet partida de fotbal FC Barcelona - RCD Espanyol Barcelona (categoria 4, loc pe scaun); transport avion; taxa de livrare a biletelor de meci la hotel 

Concert Kylie Minogue 12 martie, care se va desfășura pe arena `Palau Sant Jordi`. Pachetul include 3 nopți cazare, în perioada 11 - 14 martie 2011; mic dejun; bilet concert Kylie Minogue la Barcelona, categorie STANDING (în picioare); transport avion, iar ca bonus, taxa de livrare a biletelor în România. Tariful pornește de 319 EURO/ persoană.    
Marele Premiu de Formula 1 al Catalunyei va avea loc în perioada 20 – 22 mai, pe circuitul din apropierea Barcelonei. Prețul începe de la 639 EURO/ persoană și include: 3 nopți cazare la Hotel Catalonia Aragon 3*, între 20 - 23 mai 2011; mic dejun; transport avion, transferuri hotel - circuit Formula 1 - hotel (sâmbătă și duminică); bilet Formula 1 (categoria `PELOUSE`, pentru toate cele 3 zile de concurs); taxa de livrare a biletelor de Formula 1 în România.

Cu ocazia acestor evenimente puteți admira și frumusețile orașului aflat sub influența operelor lui Picasso, Salvador Dali sau al arhitectului Antonio Gaudi, cel care a schimbat fața Barcelonei.
Printre simbolurile Barcelonei se numără Casa Mila sau La Pedrera - ,,cariera de piatră'', denumită astfel datorită asemănării fațadei cu o stâncă. La ultimul etaj se află Espai Gaudi, o expoziție de proiecte, modele și surse de inspirație ale lui Gaudi, iar pe acoperiș aveți acces la o terasă ornamentată cu sculpturi. În vecinătatea acestui obiectiv se află și alte opere ale lui Gaudi: Casa Batlo – cunoscutăși sub numele de Casa dels ossos (,,Casa oaselor''), Casa Calvet, Torre de Bellesguard sau Casa Vicenc.

Pentru turiștii boemi, recomandăm o plimbare pe marele bulevard La Rambla, cu străzi înguste și magazine, care te invită să cunoști această zonă, ce se întinde de la Placa de Catalunya până la statuia lui Columb, și este plină de chioșcuri de ziare, standuri de animale și flori și de tot felul de artiști.
 
Una dintre cele mai frumoase zone din Barcelona este Montjuic, un deal care vă oferă o priveliște asupra orașului. În traducere înseamnă Muntele evreilor. Aici se află un parc, unde puteți admira satul olimpic al Olimpiadei din 1992, Palau Nacional, care este acum Museu Nacional d'Art de Catalunya, unde găsiți cea mai mare colecție de artă romantică din lume. Tot în Monjuic este și Museu Militar, cu expoziția sa de arme, uniforme și armuri, iar Fântâna Magică, un spectacol de apă, muzică și lumini este un obiectiv turistic ce nu poate fi ratat.

Nu poți ajunge la Barcelona și să nu vezi opera neterminată a lui Antonio Gaudi – Sagrada Familia, care îți taie pur și simplu răsuflarea prin măreția ei și prin simbolurile imaginate de creator. Cele șase turle parcă ating cerul. Poate fi vizitată cripta unde Gaudi este înmormantat. Un muzeu este dedicat vieții acestui mare arhitect ce a fost Antoni Gaudi și istoriei bisericii. De asemenea pot fi vizitate turnurile. Pentru a ajunge în vârf trebuie să urci 350 de trepte, iar cei cu rău de înălțime sau cu clastrofobie sunt sfătuți să nu riște. În apropiere este situat Parcul Guell, locul unde Gaudi își avea căsuța. Parcul conține construcții de piatră uimitoare și clădiri fascinante, iar la intrare se află celebrul dragon, ornat în culori diverse și care aproape că a devenit o emblemă a Barcelonei.

Dacă sunteți interesați de artă, puteți merge la Muzeul Pablo Picasso, pictor, sculptor, grafician, ceramist - (1881 – 1973) care s-a mutat la Barcelona în 1885 din Coruna. Muzeul din Barcelona se poate lăuda cu una dintre cele mai complete colecții de opere de artă ale lui Pablo Picasso (colecția permanentă a muzeului se compune din peste 3500 de lucrări), găzduit de cinci palate medievale unite între ele prin Barri Gotic (cartierul gotic al Barcelonei). Această zonă este străbătută de străduțe înguste și pline de istorie, ale cărei clădiri datează din perioada medievală, printre cele care merită văzute numărându-se Basilica La Merce și Primăria Barcelonei (Casa de la Ciutat).

Camp Nou și Muzeul FC Barcelona - fie că vă place sau nu fotbalul trebuie să vedeți și Una dintre cele mai mari “catedrale” ale fotbalului din Europa – Nou Camp - stadionul pe care din 1957 FC Barcelona își dispută meciurile de pe teren propriu, atât cele din campionatul intern, cât și cele din competițiile internaționale. Dacă vizitați muzeul FC Barcelona veți avea parte de o prezentare a istoriei impresionante a clubului prin colecții de fotografii, trofee și documente ce ilustrează anii de glorie ai catalanilor. In muzeul de trofee, pozele cu Hagi si Gica Popescu vă vor face să vă simțiți mândri că sunteți români.

Nu trebuie să ratați nici impresionantul Aquarium Barcelona. Imaginați-vă într-un tunel din sticlă, înconjurați de apă și pești de toate soiurile, printre care se numără și fioroșii rechini.

În fiecare an, în săptămâna care include 24 septembrie, la Barcelona are loc Festivalul La Mercè, organizat în cinstea Fecioarei din Merce, protectoarea orașului. În catalană, cuvântul mercè înseamnă de altfel mizericordie. Cea mai mare petrecere a anului respectă vechi tradiții catalane și încorporează elemente de mitologie. Începe întotdeauna cu discursul unei personalităţi din lumea culturală (prego) și continuă cu muzică și dansuri pe stradă, teatru, tîrguri, concerte și parade. Puteți vedea turnurile umane construite de castellers, participanți locali îmbrăcați în costume tradiționale, correfoc, parada dragonilor de foc și a demonilor aruncători de artificii sau parada gigantelor figurine de lemn

Stai la plajă, admiri munții, te plimbi printr-un oraș vechi, tedistrezi în cluburi moderne, vizitezi muzee, ești microbist și mergi la meci, pe marele Nou Camp. Iată câte lucruri poți face în Barcelona.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu