luni, 12 septembrie 2011

Concerte și Piața de Crăciun de la Viena

Pentru cei mai mulți dintre noi, Crăciunul înseamnă o sărbătoare petrecută în familie, în jurul bradului împodobit. În ultimii ani am observat însă că nu ne mai bucurăm la fel de mult de venirea acestei sărbători ca în anii copilăriei, când așteptam cu nerăbdare venirea Moșului, despachetarea cadourilor, masa festivă la care se aduna toată familia.


Există un loc în care cu siguranță veți găsi magia, bucuria acestei mari sărbători. Este un oraș ce timp de 700 de ani, an de an, în perioada noiembrie – decembrie îmbracă straie festive, se împodobește cu brăduți, ghirlande colorate și nenumarate luminițe și îi îmbie pe cei care îl vizitează cu arome de vin fiert cu scorțișoară, mere coapte, turte dulci și alte bunătăți, care vă vor aminti cu siguranță de mâinile dibace ale mamei sau bunicii, care în preajma sărbătorilor pregăteau bucate alese.
Dacă nu v-ați dat seama până acum, este vorba despre capitala Austriei, Viena. În sezonul de iarna aici au loc Piețele de Crăciun sau ,,Christkindlmarkt" așa cum mai sunt cunoscute. Cea mai cunoscută este cea deschisă în fața Palatului Schoenbrunn, unde expozanții vă așteaptă cu decorații de Crăciun, jucării, produse de olărit și ate obiecte pe care le puteți oferi în dar celor dragi. Cele care oferă un farmec aparte acetui loc sunt căsuțete colorate, unde puteți gusta castane coapte, turta dulce, o cana de vin fiert sau punch.

Toată această atmosferă este completată de corurile de copii, care cântă colinde. Și pentru că am ajuns la muzică, odată ajunși la Viena în acestă perioadă, va recomandăm Concertele de Crăciun:
Konzert Schonbrunn” - Palatul Schonbrunn, Orangerie Schonbrunn, 25 decembrie 2011, ora 20:30“Konzert Hofburg” - Palatul Hofburg, Festsaal, 25 decembrie 2011, ora 20:30“Konzert Mozarthaus” - Casa Memoriala W. A. Mozart, Sala Terrena, 25 decembrie 2011, ora 19:30

Tariful pentru un pachet la Concertele și Piața de Crăciun din Viena începe de la 299 EUR/ persoana și cuprinde 3 nopți cazare în perioada 23 – 26 decembrie, mic dejun și biletul la unul dintre evenimentele prezentate mai sus.
Oferta completă o găsiți pe www.activtours.ro.

Dacă nu v-ați făcut încă planuri pentru Crăciun, Piața de la Viena poate fi o variantă de luat în calcul. Cu siguranță veți fi impresionați de atmosfera de poveste.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu