luni, 21 noiembrie 2011

LA SCHI ÎN BULGARIA

Iarna este tot mai aproape, iar cei mai mulți dintre noi și-au făcut deja planurile pentru vacanță.
Dacă vă încadrați în categoria celor care nu au încă stabilit locul  în care vor merge, noi vă propunem Bulgaria. Este mult mai aproape și mai accesibilă din punct de vedere al prețului decât Austria, Elveția sau Italia, țări preferate de cei mai mulți dintreamatorii de sporturi de iarnă.

Cele 3 stațiuni din Bulgaria - Bansko, Borovets și Pamporovo sunt destinații de schi moderne, recunoscute intenațional și foarte populare în rândul românilor deoarece oferă condiții bune de schi, iar raportul calitate/ preț este unul foarte bun. 

Cea mai importantă stațiune de schi din Bulgaria rămâne și anul acesta Bansko, amplasat pe versantul cel mai frumos al masivului Pirin. Sezonul de schi în Bansko începe în decembrie și se prelungește până  în mai, iar lungimea totală a pârtiilor este de 65 kilometri. Stațiunea este foarte cochetă și  îți oferă și alte posibilități de petrecere a timpului în afară de sporturile de iarnă. Este plină de taverne, restaurante tradiționale sau magazine cu suveniruri. 
Bansko oferă o mare distracție și oportunități de relaxare. Este un amestec interesant de piste de schi bine pregătite, multe atracții și o natură frumoasă.
3 MOTIVE SĂ LEGI BANSKO:
1. Este aproape de România - se află la aproximativ 500 kilometri distanță, ieșirea din  țară se face doar cu buletinul
2. Condiții de ski foarte bune - pârtiile și echipamentele de schi sunt foarte bine  întreținute de autorități și an de an se fac investiții în infrastructura turistică.
3.  Ofertele de vacanță la schi sunt foarte atrăgătoare din punct de vedere financiar

Pe link-ul umător găsiți toate ofertele ACTIV TOURS pentru sezonul de iarnă 2011/ 2012 la BANSKO.

Fie că sunteți începător, fie că practicați de mulți ani sporturi de iarnă, sau doar vreți să vă relaxați câteva zile în Bulgaria veți găsi ceva pe placul dvs.
Înconjurată de Munții Pirinei, Rila și Rhodopa, Bansko este o stațiune cu un climat montan cu veri scurte și ierni lungi. Temperatura medie în luna ianuarie, cea mai rece dintre toate, este de -1.9 grade C. Ninsorile sunt abundente și asigură un strat de zăpadă constant cu o grosime de 2m. Sezonul de schi pe pârtiile din Pirinei începe la mijlocul lunii decembrie și se închide la mijlocul lunii aprilie, uneori chiar mai. Bansko este deținătoarea recordului pentru cea mai bună zăpada și are de asemenea cel mai lung sezon de schi.

Bansko oferă oaspeților săi 16 km de pistă de schi neîntreruptă, începând de la Vârful Todorka (2600m), cel mai înalt punct al zonei de schi, până jos la bază, lângă marginea stațiunii, unde se află și gondola. Ultimii 7 km de pârtie sunt luminați și este echipată cu mașini de zăpadă artificială pentru a asigura o experiență minunată chiar și pe o vreme mai caldă.

Orașul Bansko atrage vizitatori pentru cele 120 de obiective culturale, unul dintre cele mai interesante fiind biserica Sfânta Treime cu turnul său înalt de 30 m unde se găsesc clopotul și un ceas cu minunate picturi murale. Regiunea este renumită pentru bucătăria sa și folclorul colorat și oferă oportunități variate de distracție.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu